Thetered tool

How to: Gereedschapsborging

In deze foto gids laten we je zien hoe gereedschapsborging bevestigd moet worden. En uiteraard laten we ook zien hoe je het juist niet moet doen! De beste manier om je gereedschap te bevestigen is deels afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Maar buiten persoonlijke voorkeur zijn er een aantal veiligheid factoren die we hieronder toelichten.

We hebben twee erkende en goedgekeurde manieren geïllustreerd om gereedschap aan uw pols of aan uw gereedschapsriem vast te maken.

Pols Tool Lanyard Tethering System

(In deze foto ziet u: NLG Wristband, Short Coiled Tool Lanyard, Tether Tape™ en NLG Screwdriver Tether)

De voordelen van gereedschap bevestigd aan je pols:

  • Korte tool lanyard, laag risico op verstrikt raken
  • Compacte oplossing, ideaal voor krappe ruimtes
  • Lichtgewicht onderdelen, comfortabel ook bij langdurig gebruik.

We raden af om gereedschap zwaarder dan 1,5kg aan de pols te bevestigen. De kracht bij een potentiële val van het gereedschap zou kunnen leiden tot een blessure.

Tool Belt / Waist Tool Lanyard Tethering System

(In deze foto ziet u: Belt Loop Anchor, Coiled Tool Lanyard, Tether Tape™ en Large D Ring Tool Tether)

De voordelen van gereedschap bevestigd aan je riem:

  • Veelzijdig, heavy duty geschikt voor de meeste gereedschappen
  • Meerdere items kunnen bevestigd en direct gebruikt worden
  • Verschillende configuraties mogelijk

Bevestig alleen gereedschappen tot 2,5 kg van de heup- / gereedschapsriem. Zwaardere gereedschappen en voorwerpen moeten worden vastgemaakt aan een veilig ankerpunt dat geschikt is voor belasting.

 

How not to tether tools!

Hier zijn enkele voorbeelden van onjuist gekoppelde tools.

We hebben geconstateerd dat cilindervergrendelingen op sleutelkoorden voor gereedschap verwarring kunnen veroorzaken en tot misbruik kunnen leiden. Daarom hebben die van ons geen vergrendelingen. In plaats daarvan maken NLG's gereedschapskoorden gebruik van een gewone, stevige lus (Dyneema®-bandoptie) die veilig rond de ketting of het ankerpunt kan worden vastgemaakt.

In plaats van een gereedschapskoord rechtstreeks aan het gereedschap te bevestigen, is het altijd handig om eerst een bevestigingspunt te maken. Hierdoor kunt u snel wisselen tussen gereedschappen, terwijl u werkt vanuit één gereedschapskoord. Denk eraan om alleen gecertificeerde NLG Tether Tape ™ op gereedschappen te gebruiken, aangezien andere tapes niet op belasting worden getest en beoordeeld.

Een regelmatig onderhoudsprogramma is essentieel om ervoor te zorgen dat de bevestigingspunten nog steeds aan de noodzakelijke operationele normen voldoen. Alle beschadigde kabels of gereedschapskoorden moeten onmiddellijk buiten gebruik worden gesteld. Houd er rekening mee dat verschillende werkomgevingen verschillende eisen stellen aan uw gereedschap en vanglijnen, daarom moet u deze altijd vóór gebruik inspecteren.

Wanneer Tether Tape ™ wordt gebruikt, moet de vergrendeling van de D-ring altijd zichtbaar zijn. Overmatig gebruik van tape kan mogelijk slijtage aan het bevestigingspunt verbergen en verhinderen dat een goede inspectie kan worden uitgevoerd.

Hoewel iedereen gereedschapsbevestigingen kan aanbrengen, raden we gebruikers altijd aan voldoende kennis in te winnen. Dit om ervoor te zorgen dat gereedschapsbevestigingen correct op het gereedschap worden aangebracht. Daarnaast is het erg belangrijk bewust te zijn van de gevaren van vallende voorwerpen.

Het streven naar een veiligere werkplek en op de hoogte blijven van de laatste veiligheidsinnovaties kan een hele klus zijn. Bij ZeroDrops.nl helpen wij u hier graag mee!


Tags:
Waar moet een tool lanyard aan voldoen?

Alles over vallend gereedschap